Les dones i el fum

Després dels milers de campanyes que s’han fet en contra del tabac no es necessari que afegixi tota la reguitzella d’inconvenients i desvantatges de l’acte de fumar.
El fumar és l’acció més inútil que hom pot realitzar: deixar-se els diners en cremar una mica d’herba, paper i nicotina, embrutar-se els pulmons i accelerar els processos oxidatius del nostre cos.
El que ja se’m fa inexplicable del tot és que, amb totes les preocupacions que les fémines tenim per a l’estètica del nostre cos i el munt de diners que ens gastem per retardar els efectes del temps sobre la nostra pell, la quantitat de dones que fuma va in crescendo i crec que poques es paren a pensar els efectes nocius que ocasiona el tabac, ja no sobre la pell, sinó sobre la salut en general.
Durant les meves passejades per anar a la feina, al matí, moments abans d’afrontar la jornada laboral, se’m fa incomptable el munt de gent que circula pel carrer amb el cigarret a la mà; així mateix les portes d’accés dels edificis d’oficines són plenes de gent treient fum per la boca, la majoria, dones.
Sembla que no n’aprenem, hem caigut al vici de fumar més tard que els homes a conseqüència de tot un munt de lleis socials no escrites que ens privaven d’aquest “plaer” en públic, i ara no sabem o no volem veure el munt de víctimes que ha ocasionat el fum. Sabrem reaccionar a temps ?

One response to “Les dones i el fum

  1. i tu no creus que això no es deu a un factor genètic q les dones fumin més q els homes? o és q les dones són menys intel.ligents? o és que a les dones els importen menys el efectes nocius del tabac sobre la salut? o és que les dones són més insegures q els homes? vull pensar q és quelcom genètic després de comprobar que , efectivament, hi ha moltes més dones que homes fumant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s